Play

Aus Dem Nichts - Engels ondertiteld

Wraakthriller van Fatih Akin (Gegen Die Wand), geïnspireerd op de rechts-extremistische NSU-moorden in Duitsland tussen 2000 en 2007. Winnaar Golden Globe voor beste buitenlandse film.

Tijden & Tickets

N.B. Deze versie is Engels ondertiteld. Voor de Nederlands ondertitelde versie klik hier.

In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar Koerdische man Nuri en zoontje Rocco om het leven. Het duurt niet lang voordat de politie twee verdachten arresteert. Het blijkt een jong stel te zijn met een neonazi achtergrond. Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri. Maar na de onverwachte uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen handen.
Diane Kruger verliet als tiener haar geboorteland Duitsland en begon daarna een carrière als model en Hollywood-actrice. In AUS DEM NICHTS vertolkt ze voor het eerst in haar loopbaan een hoofdrol in haar moedertaal. Tijdens het filmfestival in Cannes won ze de prijs voor beste actrice.

Fatih Akin, Duitsland, Frankrijk, 2017, 106 min. Duits, Grieks & Engels gesproken, Engels ondertiteld. Met Diane Kruger, Denis Moschitto, Numan Acar, Samia Muriel Chancrin, Johannes Krisch.