Play

Aurora's Sunrise

Aangrijpende animatiedocumentaire over het levensverhaal van Aurora Mardiganian, die als overlever van de Armeense genocide in Amerika belandde en daar wereldberoemd werd.

Tijden & Tickets

Dit is het verhaal van een bijzondere vrouw, die in het begin van de twintigste eeuw als veertienjarig meisje werd verkocht, nadat haar hele familie door de Ottomaanse regering werd uitgemoord. Ze vluchtte naar Amerika, waarna ze in Hollywood in een film over haar eigen leven speelde. Ze weigerde zichzelf als slachtoffer te zien en bezat een bewonderenswaardige veerkracht. Overigens kwam de betreffende speelfilm (AUCTION OF SOULS) na veel omzwervingen in Rusland terecht, waar hij helaas grotendeels verloren ging. In deze voornamelijk als animatie weergegeven film zitten enkele digitaal gerestaureerde fragmenten van die film, alsook stukjes van interviews die Aurora destijds gegeven heeft. Dankzij een moedig team van producenten dat in tijden van corona en door oorlog afwezige, aan het front vechtende medewerkers standvastig doorging, krijgen we nu de kans om het verhaal van haar bewogen leven te zien. (av)

Inna Sahakyan, Armenië, Duitsland, Litouwen, 2022, 96 min. Armeens, Engels, Turks, Koerdisch & Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met (de stemmen van): Anzhelika Hakobyan, Arpi Petrossian, Shushan Abrahamyan, Seyran Akopov, Miqayel Aleksanyan..