Play

Au Nom De La Terre

Intiem familiedrama over een bevlogen boer die vecht om het hoofd boven water te houden in een tijd waarin discussies over de landbouw hoog oplaaien.

Tijden & Tickets

In 1979 lacht het leven de vijfentwintigjarige Pierre nog tegemoet. Na een avontuur als cowboy in Wyoming keert hij terug naar Frankrijk, klaar om met zijn verloofde het boerenbedrijf van zijn ouders over te nemen. Twintig jaar later hebben niet alleen de boerderij en zijn gezin zich uitgebreid, maar ook de schulden. Het water staat Pierre aan de lippen.

De bezorgdheid in de ogen van de zoon van Pierre komt des te harder aan wanneer je als kijker beseft dat hij het standpunt van regisseur Edouard Bergeon zelf vertegenwoordigt. AU NOM DE LA TERRE is een zeer persoonlijk verhaal van de debuterend regisseur, die de film maakte over zijn vader; een bevlogen boer die tientallen jaren vocht voor zijn bestaan en daar een hoge prijs voor betaalde.


In het kader van de Poëzieweek (30 jan t/m 5 feb) vertoont Lumière voor alle films gedurende de week de animatie Nachtstilte (1 min.), een door Rob Delsing geanimeerd gedicht van Pierre Kemp.

Edouard Bergeon, Frankrijk, 2019, 103 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Guillaume Canet, Veerle Baetens, Anthony Bajon, Rufus, Samir Guesmi.