Play

Astolfo

Zomerse romantische komedie over een hoogleraar die na zijn pensioen verhuist naar een vervallen familiepaleis in de Abruzzen en ontdekt dat het nooit te laat is voor de liefde.

Tijden & Tickets

Astolfo moet zijn appartement in Rome uit omdat zijn huurcontract afloopt. Noodgedwongen moet de goedhartige hoogleraar zijn intrek nemen in het grote, afgelegen huis van zijn familie op het platteland van de Abruzzen, waar hij al jaren niet meer is geweest. Daar treft hij een ongenode gast aan. De zwerver mag echter blijven en het gezelschap wordt zelfs nog uitgebreid met een gepensioneerde kok en een jonge klusjesman. Hun dagen brengen ze in rust en harmonie door met het spelen van spelletjes. Als hij kennismaakt met een charmante dame van zijn leeftijd raakt de professor behoorlijk van de kook. Aangemoedigd door zijn trouwe medebewoners, zet hij uiteindelijk een moedige stap.

De regisseur neemt hier de hoofdrol voor zijn rekening, net als in zijn succesvolle debuutfilm PRANZO DI FERRAGOSTO (2008). Deze heerlijke, luchtige zomerfilm is uitstekend geschikt voor een zorgeloze filmervaring. (av)

Gianni Di Gregorio, Italië, 2022, 97 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Gianni di Gregoria, Stefania Sandrelli, Alfonso Santagata, Simone Colombari, Mauro Lamentia..