Play

Ask Dr. Ruth

Documentaire waarin Dr. Ruth – die als kind de Holocaust overleefde en de eerste en beroemdste sekstherapeut werd op de Amerikaanse televisie – terugblikt op haar bewogen leven.

Tijden & Tickets

In de jaren 80 was Dr. Ruth Westheimer een fenomeen. In puriteins Amerika gaf zij – met haar zwaar Duitse accent – op humoristische en openhartige wijze seksadvies. Ze was voorvechtster van gelijke rechten voor vrouwen op seksueel gebied en nam het op voor de LGBT-gemeenschap ten tijde van de HIV-/aidsepidemie.
White blikt samen met de nog steeds zeer actieve Dr. Ruth terug op een bijzondere levensreis – van Holocaust-wees tot icoon, met onderweg drie echtgenoten, een studie aan de Sorbonne en zelfs een tijdelijke baan als scherpschutter. De vreselijke gebeurtenissen in haar jeugd hebben haar tot rasoptimist gemaakt, al vragen haar kinderen zich af of dit niet eerder een teken is van onverwerkte trauma’s. ASK DR. RUTH geeft daarop geen antwoord, want hoewel ze zeer open spreekt over seks, is Dr. Ruth zeer gesloten over haar emoties. Neemt niet weg dat het een genoegen is om in het gezelschap te verkeren van deze menselijke wervelwind. (ek)

Ryan White, VS, 2019, 100 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met dr. Ruth Westheimer, Susan Brown, Jonathan Capehart, Leora Einleger.