Play

Arrhythmia

Krachtig drama over de huwelijkscrisis van een Russisch echtpaar dat en passant een beeld geeft van de sociale onrust in hedendaags Rusland.

Tijden & Tickets

In het leven van de bevlogen, maar vaak beschonken ambulancebroeder Oleg lijkt alles te mislukken. Zijn vrouw Katja is zijn drankproblemen zat en wil van hem scheiden. Niet alleen de huwelijkscrisis, ook de commercialiserende verzorgingsstaat zet druk op Oleg. De nieuwe directeur van het ziekenhuis vraagt zijn team elke oproep binnen twintig minuten te klaren, ongeacht de ernst van de situatie. ‘Stop giving a shit’ is wat hij eigenlijk volgens Oleg vraagt. Terwijl Oleg zich verzet tegen deze ontwikkelingen, klampt hij zich stevig vast aan Katja. Op het werk is hij een sympathieke moraalridder, thuis een tikkende tijdbom die het leven van zijn vrouw zuur maakt.

Boris Khlebnikov, Rusland, Finland, Duitsland, 2017, 117 min. Russisch gesproken, Engels ondertiteld. Met Aleksandr Yatsenko, Irina Gorbacheva, Nikolay Shrayber, Maksim Lagashkin, Lyudmila Motornaya.