Play

Aquarela

Lyrische documentaire van Victor Kossakovsky (Belovy) over water in tijden van de klimaatcrisis: van woeste baren tot kalme beekjes en gevaarlijk smeltende ijskappen.

NB: Deze film wordt niet dagelijks vertoond.
Tijden & Tickets

Al zijn hele leven is Kossakovsky gefascineerd door water. Toen hij vier jaar was, zat hij met een oude man aan de monding van de Neva-rivier, een klein dorpje tussen Moskou en Sint-Petersburg. Vijfentwintig jaar later keerde hij terug en maakte er BELOVY, een gelauwerde documentaire over een boerenfamilie.
In AQUARELA heeft water de hoofdrol, met de mens in een zeer kleine bijrol. Het is een documentaire over de klimaatcrisis, maar wijkt in zijn vorm sterk af van de documentaires die we al over dit onderwerp kennen. In deze film spreekt het water en vertelt zijn eigen verhaal. Van kalme beekjes, smeltende ijskappen, woeste oceanen, tot de hoogste waterval ter wereld. Alle zintuigen worden aangesproken. We zien hoe in het Baikalmeer, het oudste, grootste en diepste binnenmeer van de wereld, auto’s door het ijs zakken en hoe in Miami het water zijn weg zoekt tijdens orkaan Irma. Het effect is sprookjesachtig mooi. Een symfonie van water, met op het eind een regenboog op een van ‘s werelds hoogste watervallen. Een knipoog met een wrange ondertoon. (ej)

De voorstelling van zondag 26 januari om 12:00u is te boeken als filmontbijt.

Viktor Kossakovsky, VK, Duitsland, Denemarken, 2019, 90 min. Russisch, Engels & Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld.
Aquarela Ps 1 Jpg Sd Low Copyright 2019 Ww Entertainment 8125 1575538775