Play

Apollo 11

Spectaculaire documentaire over de eerste maanlanding, deels op basis van nog nooit eerder vertoond 70mm-beeldmateriaal en meer dan 11.000 uur aan geluidsopnamen.

Tijden & Tickets

Op 20 juli 1969 landden Neil Armstrong en Buzz Aldrin als eerste mensen op de maan. Een ruimtereis, door de Amerikanen niet gemaakt uit wetenschappelijke interesse, maar als dreiging richting de Russen tijdens de Koude Oorlog. De beelden werden over de hele aarde uitgezonden en staan in het collectieve geheugen gegrift. APOLLO 11 volgt de astronauten vanaf de voorbereidingen op hun ruimtereis, de lancering, maanlanding en terugreis. Daarnaast zien we de duizenden toeschouwers die vanaf hotelbalkons, bovenop autodaken en in de straten rond Cape Canaveral de historische gebeurtenis live volgden. Dankzij Millers minutieuze archiefrestauratie word je als kijker meegezogen in alle spanning en opwinding van het moment, waarbij de herontdekte geluidsbanden perfect werden gesynchroniseerd met de naar HD omgezette beelden. Een unieke bioscoopervaring die zo levendig is dat het lijkt alsof je er zelf bij bent. (ek)

De voorstelling van zondag 18 augustus om 12.00u is te boeken als filmontbijt.

Todd Douglas Miller, VS, 2019, 93 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Neil Armstrong, Buzz Aldrin, Michael Collins, Janet Armstrong, Joan Ann Archer.