Play

Antoinette dans les Cévennes

Komedie over een lerares die zich verheugt op een zomervakantie met haar minnaar, maar door een speling van het lot in de Cevennen belandt, in het gezelschap van een koppige ezel.

Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets
Als Antoinette verneemt dat haar minnaar zijn gezin toch boven haar verkiest, besluit ze hem achterna te reizen. Dolverliefd stort ze zich blindelings in het avontuur, in de hoop haar minnaar voor zich te winnen. Haar onbezonnenheid levert hilarische taferelen op, evenals de chemie tussen haar en de ezel Patrick. Naarmate Patrick en Antoinette het beter met elkaar kunnen vinden, leert Antoinette ook zichzelf steeds beter kennen.

Laure Calamy (DIX POUR CENT) mocht voor het eerst in haar carrière de hoofdrol in een speelfilm voor haar rekening nemen. Door haar innemende persoonlijkheid is ze geknipt voor haar rol. Voor Vignal is dit haar tweede speelfilm in twintig jaar. Ze levert een lichtvoetige variatie op de wijsheid dat de reis belangrijker is dan de bestemming. (ms)

Caroline Vignal, Frankrijk, 2020, 97 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Laure Calamy, Olivia Côte, Benjamin Lavernhe.
Antoinette Dans Les C Vennes Ps 1 Jpg Sd Low 10115 1600244753