Play

Lumière x AIMS: Antigone + inleiding

Humanistisch drama over het leven van immigranten in Canada, losjes gebaseerd op Sophocles’ Griekse tragedie over een vrouw die de wet breekt uit loyaliteit aan haar familie.

Movies That Matter
NB: Deze film is Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

Nadat haar ouders worden vermoord in Algerije als ze nog maar drie jaar oud is, vindt Antigone een nieuw thuis in Montreal, samen met haar oma, zus Ismène, en broers Polynice en Étéocle. Nu, als tiener, ziet ze hoe Polynice verzeild raakt in de criminaliteit. Als de politie een dobbelspel op straat opbreekt, wordt Étéocle in het tumult dat volgt doodgeschoten. Polynice wordt in hechtenis genomen, en hem hangt deportatie boven het hoofd wegens de aanval op een agent. Antigone denkt dat ze Polynice kan redden met een bizar plan om zichzelf op te offeren. Maar de politie speelt het spel niet mee en Antigone en haar familie komen erachter dat voor immigranten de zoektocht naar gerechtigheid heel eigen spelregels heeft.

Marietje Kardaun, universitair docent op Maastricht University, zal voor aanvang van de vertoning een korte introductie geven waarin ze ANTIGONE plaatst binnen het kader van de Griekse mythologie (taal: Engels).

Sophie Deraspe, Canada, 2019, 109 min. Frans gesproken, Engels ondertiteld. Met Nahéma Ricci, Rawad El-Zein, Antoine DesRochers.
Index 6123649b681e5