Play

Annette

Excentrieke rockmusical van Leos Carax (Holy Motors) over de relatie tussen een beroemde operazangeres en een omstreden stand-upcomedian. Met Adam Driver en Marion Cotillard.

Tijden & Tickets
ANNETTE is een tragikomische rockmusical met muziek van de broers Ron en Russel Mael, beter bekend als Sparks, een rockband die al sinds de jaren zestig actief is (bekend van de hit THIS TOWN AIN’T BIG ENOUGH FOR BOTH OF US).

Henry McHenry, een zwartgallige stand-upcomedian, en Ann Defresnoux, een beroemde sopraan, worden smoorverliefd op elkaar. Al snel wordt hun dochtertje Annette geboren, een marionet, prachtig en griezelig tegelijk. In de schijnwerpers is alles koek en ei, maar het huwelijk komt onder druk te staan. Naarmate het succes van Ann toeneemt, groeit Henry’s afgunst, met dramatische gevolgen.

Met ANNETTE maakt Leos Carax zijn status als excentriek enfant terrible van de Franse cinema opnieuw waar. De beelden zijn vaak spectaculair en duizelingwekkend. De film ging dit jaar in première als openingsfilm van het Filmfestival van Cannes; Carax ontving de prijs voor Beste Regie. (bw)

Leos Carax, Frankrijk, België, Duitsland, VS, Japan, Mexico, Zwitserland, 2021, 140 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg, Devyn McDowell.