Play

Anna’s War

Het waargebeurde verhaal van een zesjarig Joods meisje dat dankzij haar veerkracht en vindingrijkheid de Tweede Wereldoorlog wist te overleven in een door de nazi’s overgenomen gebouw.

Tijden & Tickets

Na het visueel sterke beeld van een levende hand die uitsteekt boven zwarte aarde, wordt duidelijk dat een klein meisje de enige overlevende is van een massa-executie, aangericht door de nazi’s in bezet Oekraïne. In eerste instantie zoekt ze hulp bij mensen in de buurt, maar die brengen haar naar een voormalig schoolgebouw dat gebruikt wordt door de bezetters. Op de een of andere manier ontsnapt ze naar een ruimte boven een open haard. Van daaruit beloert ze de gebruikers van het gebouw, verkent ze ’s nachts de ruimtes en probeert zo goed en zo kwaad als het kan in leven te blijven. Door haar ogen zien we wat er in het gebouw gebeurt, zonder dat zij (of de kijker) helemaal begrijpt wat er gaande is. (av)

Aleksei Fedorchenko, Rusland, 2018, 74 min. Russisch, Oekraïens & Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Marta Kozlova.