Play

Animal - Engels ondertiteld

Sofia Exarchou reflecteert op de duistere keerzijde van het massatoerisme in dit sociaal-realistisch drama over een groep animatiemedewerkers van een all-inclusive resort in Griekenland.

Previously Unreleased (Eye)
Tijden & Tickets

Als je genoeg geld hebt, dan kies je wel een andere bestemming dan hotel Mirage. Maar de gasten van dit aftandse hotel hebben weinig budget. Om hun vakantie toch wat kleur te geven, worden ze vermaakt met zang, dans, cabaret en bingo. De entertainers wonen zelf ook op het terrein – in aftandse kamers – maar doen hun werk niettemin met plezier. Het is een hecht groepje, te vergelijken met een circusgezelschap. Ook nieuwkomer Eva vindt hier een warm welkom. Maar na negen jaar begint dit leven voor de meest ervaren entertainer Kalia zijn tol te eisen. Haar lichaam krijgt steeds vaker te maken met de gevolgen van de dagelijkse inspanningen. Ze zal de vicieuze cirkel moeten doorbreken, of er zelf door worden gebroken.

De kracht van deze film zit in de registratie van de keerzijde van het leven in de entertainmentwereld; een kant die je op Instagram niet te zien krijgt. Onder het dunne glitterlaagje van de optredens is het echte leven voor het animatiepersoneel heel wat melancholieker en treuriger. In het laatste karaoke optreden van Kalia komt dat allemaal samen. (av)

Sofia Exarchou, Griekenland, Oostenrijk, Roemenië, Cyprus, Bulgarije, 2023, 116 min. Grieks, Engels & Duits gesproken, Engels ondertiteld. Met Dimitra Vlagopoulou, Flomaria Papadiki, Ahilleas Hariskos, Chromis Barbarian, Ilias Hatzigeorgiou.