Play

And Then We Danced

Sensueel drama over de verboden liefde tussen twee dansers in een traditioneel Georgisch dansensemble.

Tijden & Tickets

‘Georgische dans is gebaseerd op mannelijkheid, daarin is geen ruimte voor zwakte.’ De expressieve en gevoelige manier van dansen van Merab valt dan ook niet in de smaak bij de choreograaf van het National Georgian Ballet. Dansen zit in Merabs DNA, want zowel zijn ouders als grootmoeder waren professionele dansers. De komst van Irakli – danspartner en rivaal voor een van de hoofdrollen – maakt ongekende gevoelens in Merab los.

Dankzij zijn ouders leerde de in Zweden geboren regisseur Akin hun geboorteland Georgië goed kennen. De gewelddadig neergeslagen Gay Pride in Tbilisi in 2013 inspireerde hem tot deze politieke en tegelijkertijd gevoelige vertelling over liefde en wat het kost om te breken met tradities in een conservatief Georgië. Prachtrol van professioneel danser en getalenteerd acteur Levan Gelbakhiani, die zich in beide professies een ware meester toont. Goed ontvangen op internationale filmfestivals en misschien zelfs binnenkort ook te zien in Georgië. (ej)

Levan Akin, Zweden, Georgië, Frankrijk, 2019, 105 min. Georgisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili, Giorgi Tsereteli, Tamar Bukhnikashvili.