Play

Anatomy of Time - Engels ondertiteld

Raadselachtige, meditatieve en tot nadenken stemmende film waarin een Thaise vrouw terugblikt op haar leven terwijl ze haar gewelddadige man verzorgt.

Tijden & Tickets

In de jaren zestig is Maem een jonge vrouw op het Thaise platteland, een tijd waarin de spanningen tussen de militaire dictatuur en de communistische rebellen toenemen. Ze wordt het hof gemaakt door twee heel verschillende mannen – een bedaarde riksja-chauffeur en een ambitieuze en meedogenloze legerleider. Vijftig jaar later is die laatste een in ongenade gevallen generaal geworden. Maem verzorgt hem tijdens zijn laatste dagen en blikt terug op haar leven.

ANATOMY OF TIME is een film over uithoudingsvermogen, geduld, opoffering en acceptatie van de keuzes die in het verleden zijn gemaakt. Op geraffineerde wijze verweeft de film twee verschillende fases uit het leven van Maem. De tijd verandert ons allemaal, maar het verleden blijft doorspelen in het heden. Regisseur Jakrawal Nilthamrong putte voor de film uit zijn eigen familiegeschiedenis.

Jakrawal Nilthamrong, Thailand, Frankrijk, Nederland, Singapore, 2021, 118 min. Thai gesproken, Engels ondertiteld. Met Nopachai Chaiyanam, Sorabodee Changsiri, Paopoom Chiwarak, Prapamonton Eiamchan, Thaveeratana Leelanuja..