Play

An Inconvenient Sequel: Truth to Power

Een decennium na AN INCONVENIENT TRUTH zet milieugoeroe Al Gore zijn onvermoeibare strijd voort in de vorm van een tweede baanbrekende documentaire.

N.B. Randprogramma is in het Engels
Tijden & Tickets

In dit vervolg overziet Al Gore de huidige stand van zaken. Hij reist de wereld over om te proberen het internationale klimaatbeleid te beïnvloeden. Camera’s volgen hem achter en voor de schermen, tijdens grappige en ontroerende momenten, als hij duidelijk probeert te maken dat de gevaren van klimaatverandering overwonnen kunnen worden met menselijk vernuft en passie. Tegelijkertijd kijkt de hoopvolle maar ongeduldige Gore terug op zijn eerdere voorspellingen: welke zijn uitgekomen, welke niet?

Toen oud-vicepresident Al Gore in 2000 de race om het presidentschap nipt verloor van George W. Bush, richtte hij zijn pijlen op lezingen en workshops omtrent de mogelijk desastreuze gevolgen van het broeikaseffect. De eerdergenoemde documentaire uit 2006 die hier uit volgde bleek revolutionair – en ontzettend succesvol – en zorgde ervoor dat ook het grote publiek het gevaar serieus begon te nemen. Deze twee documentaire is een meer dan waardevolle toevoeging.

Bonni Cohen & Jon Shenk, VS, 2017, 98 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Al Gore, Cory Booker, George W. Bush.