Play

Amour

Anne en Georges zijn al op leeftijd. Ze hebben een volwassen dochter en leiden een rustig bestaan in Parijs, waarin hun passie voor muziek nog altijd een hoofdrol speelt.

Tijden & Tickets
Georges en Anne zijn muziekleraren die na een lang huwelijk een liefdevol en rustig leven leiden in hun smaakvolle appartement in Parijs. Alles verandert als Anne haar eerste beroerte krijgt. Er volgen er meer en langzaam glijdt de vrouw weg in haar dementie. Georges wil zijn vrouw absoluut niet wegstoppen in een tehuis en blijft haar tegen wil en dank, en met toenemende frustraties, verzorgen. De buitenwereld raakt langzaam ver weg en de relatie tussen Georges en zijn dochter Eva wordt steeds moeizamer. Haneke filmt het met zijn gebruikelijke koele en strakke aanpak, gespeend van iedere emotie. Juist deze eenvoud maakt van AMOUR een even briljante als pijnlijke confrontatie met de onvermijdelijke aftakeling aan het eind van het leven. (jc)
Michael Haneke, Frankrijk, 2012, 125 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert.
Amour 20000170 ps 1 s high 621dd988eb17d