Play

Amazing Grace | uitverkocht

Ontroerende registratie van een briljant optreden van Aretha Franklin, een domineesdochter die op het hoogtepunt van haar carrière terugkeerde naar haar roots: de gospelmuziek.

Musica Sacra
Tijden & Tickets

NB: Deze voorstellingen zijn uitverkocht. Amazing Grace gaat op donderdag 31 oktober in première en is vanaf dan dagelijks te zien in Lumière.

Los Angeles, 1972. Onder begeleiding van een bevlogen koor en in aanwezigheid van talloze opmerkelijke gasten (o.a. haar vader en Mick Jagger) neemt Franklin in twee dagen haar legendarische album AMAZING GRACE op. Godzijdank zijn deze extatische sessies op film vastgelegd, al zagen ze door technische problemen tot op heden nooit het daglicht. Regisseur Sydney Pollack, die de leiding over de opnames had, maakte een fout waardoor beeld en geluid niet synchroon liepen. Dankzij moderne technologie is dit onlangs wel mogelijk gemaakt.

Het resultaat is ultieme ontroering: met haar prachtige stem reikt Franklin uit naar God, terwijl de rest van de kerk huilend en schreeuwend volgt. Dit muzikale gebed leidt niet enkel tot kippenvel, maar zorgt ook voor een rotsvaste overtuiging dat Aretha inderdaad de beste zangeres ooit is.

Alan Elliott, Sydney Pollack, VS, 2019, 87 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Aretha Franklin, Reverand James Cleveland, Southern California Community Choir.