Play

Ama Gloria

Ontroerende coming-of-agefilm over de bijzondere relatie tussen de zesjarige Cléo en haar Kaapverdische kindermeisje Gloria en de zomer die hun beider levens voorgoed zal veranderen.

Tijden & Tickets

De zesjarige Cléo woont met haar vader in Parijs waar zij sinds het overlijden van haar moeder grotendeels opgevoed wordt door Gloria, haar Kaapverdische kindermeisje. Gloria vormt de veilige kern van Cloé’s leven en staat gelijk aan stabiliteit, de kus voor het slapengaan, en opgehaald worden op het schoolplein. Maar als de moeder van Gloria, die op Kaapverdië voor Gloria’s eigen kinderen zorgt, plots komt te overlijden, moet Gloria terug naar huis. Cléo’s kleine, veilige wereldje stort in.

Om het aanstaande afscheid te verzachten, staat de vader van Cléo haar toe om de zomer op Kaapverdië door te brengen. Op Kaapverdië komt Cléo er tot haar ontsteltenis achter dat zij niet het centrum van Gloria’s leven kan blijven.

Geïnspireerd door haar eigen relatie met haar voormalige ‘nounou’, maakte Amachoukeli-Barsacq een film met als doel de liefde tussen kind en kindermeisje uit de taboesfeer te halen. Indrukwekkende acteerprestatie van Louise Mauroy-Panzani die de emotionele achtbaan van kleine Cléo meesterlijk vertolkt. (rs)

Marie Amachoukeli-Barsacq, Frankrijk, 2023, 84 min. Kaapverdisch-Creools & Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Louise Mauroy-Panzani, Ilça Moreno Zego, Abnara Gomes Varela, Fredy Gomes Tavares..