Play

Amélie – 20th anniversary - Engels ondertiteld

Charmant, romantisch en speels grotestadssprookje over een eenzaam meisje dat besluit zich positief te gaan mengen in de levens van haar mede-inwoners van Montmartre.

Tijden & Tickets

De bedeesde en naïeve Amélie, die het leven nog steeds met de verwonderde blik van een kind bekijkt, heeft zich na de dood van haar moeder teruggetrokken in haar kwetsbare eigen wereldje. Daar haalt ze haar plezier uit de kleinste genoegens. Als ze hoort dat Lady Diana in een Parijse tunnel is verongelukt, breekt ze uit haar schulp. Ze wil voortaan op geheel eigen wijze zoveel mogelijk mensen gaan helpen. Daarbij stuit ze onder meer op de zonderlinge verzamelaar Nino.

Regisseur Jeunet maakte de film met een prachtige beeldtaal, vol visuele grapjes en snelle montages. Het verhaal gaat dat hij AMÉLIE verzon om al zijn ideeën over gekke, volkse personages en curieuze details in één film te stoppen. Als kijker krijg je daar gegarandeerd goede zin van. (jc)

Jean-Pierre Jeunet, Duitsland, Frankrijk, 2001, 122 min. Frans, Russisch & Engels gesproken, Engels ondertiteld. Met Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus, Lorella Cravotta, Serge Merlin.
Am lie 20th anniversary ps 1 jpg sd low 6138a5ad35740