All You See - Engels ondertiteld

Indringende documentaire over de lotgevallen van vier mensen die nieuw zijn in Nederland. Hoe lang wordt een nieuwkomer als nieuw gezien? Openingsfilm IDFA 2022.

Tijden & Tickets

Wat als je van de ene op de andere dag niet meer wordt gezien, maar wordt bekeken? De hoofdpersonen in deze documentaire zijn terechtgekomen in een vreemde nieuwe wereld. In hun nieuwe leven in Nederland roepen ze dagelijks ongewild reacties op. Zelfs na twintig jaar blijven de vragen komen: waar kom je vandaan, spreek je Nederlands, word je bruiner in de zon?

Niki Padidar onderzoekt wat het betekent om aan de projecties van anderen te worden onderworpen. De regisseur kan er over meepraten. Zelf verliet ze Iran op zevenjarige leeftijd. In ALL YOU SEE heeft ze even pijnlijke als humoristische gesprekken met drie andere ‘nieuwkomers’. De Somalische Khadija bijvoorbeeld, die al 27 jaar lang een ‘nieuwkomer’ is; Sophia, die net is overgekomen uit Engeland; en Hannah uit Oekraïne, die uit stripverhalen en films leert hoe ze ervoor kan zorgen dat ze niet opvalt. Deze documentaire is genomineerd voor de IDFA Award for Best Dutch Film en de IDFA Award for Best First Feature.


Op 7 februari is regisseur Niki Padidar aanwezig voor een nagesprek (taal: Engels).

Tijdsschema
:
19.15 - Deuren open
19.30 - Start documentaire
20.45 - Start Q&A
21.15 - Einde

Niki Padidar, Nederland, 2022, 72 min. Nederlands & Engels gesproken, Engels ondertiteld.