Play

All You Can Eat Buddha

Deze surreële zwarte komedie over massatoerisme volgt een mysterieuze vreemdeling die wonderen verricht in een Zuid-Amerikaans resort. Wie is hij?

N.B: Deze film is Engels ondertiteld.
Tijden & Tickets

De steriele, enigszins kinderlijke omgeving van een vakantieresort kan onwerkelijk aanvoelen, zeker na een lang verblijf. Maar het wordt nooit zo bizar als in het speelfilmdebuut van Ian Lagarde. Mike is een bedaarde, corpulente toerist die zo geniet van de regelmaat in een Zuid-Amerikaans vakantieoord dat hij er wel eeuwig wil blijven. Een ontmoeting met een octopus op het strand leidt tot een reeks bizarre gebeurtenissen. Mike begint wonderen te verrichten. Toeristen komen en gaan, het resort is niet immuun voor politieke gebeurtenissen, maar Mike blijft wie hij is. Regisseur Lagarde dompelt ons langzaam onder in een droomlandschap en laat zien dat, zoals de Talking Heads zongen, ‘Heaven is a place where nothing ever happens’.

Ian Lagarde, Canada, Cuba, 2018, 84 min. Frans gesproken, Engels ondertiteld. Met Sylvio Arriola, Ludovic Berthillot, Alexander Guerrero, Richard Jutras, David La Haye.