Alice, Darling

Psychologische thriller met Anna Kendrick als een jonge vrouw die zich probeert te ontworstelen aan de gewelddadige relatie waarin ze gevangen zit.

Tijden & Tickets

Alice heeft een verstikkende relatie met Simon, die haar psychisch mishandelt en tot het uiterste drijft. Als Alice een weekendje weg gaat met twee goede vriendinnen, maakt ze Simon wijs dat het gaat om een uitstapje van haar werk waar ze niet onderuit kan. Maar zelfs tijdens dit weekend laat hij Alice niet los: ze wordt voortdurend opgeschrikt door zijn appjes.
Alice vindt niet dat ze het slachtoffer is van misbruik en ziet het gedrag van Simon als een teken van liefde en affectie, maar haar vriendinnen maken haar geleidelijk aan duidelijk dat hij haar wel degelijk misbruikt. Langzaam doorbreekt ze de afhankelijkheid en hervindt zichzelf. Simons wraak is even onvermijdelijk als schokkend, en vormt een test voor Alice’s kracht, haar moed en haar vriendschappen.

Het speelfilmdebuut van Mary Nighy maakt duidelijk hoe sterk de dynamiek en de veerkracht van vriendschap tussen vrouwen is. En Anna Kendrick laat op overtuigende manier zien hoe verstikkend emotioneel misbruik is. Ze doet dat op een bijzonder expressieve manier, van uitdrukkingsloos staren tot extreme paniekaanvallen op de vloer van de badkamer. (bw)

Mary Nighy, VS, 2022, 90 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Anna Kendrick, Kaniehtiio Horn, Charlie Carrick, Wunmi Mosaku, Mark Winnick..