Play

Air

Drama van Ben Affleck (Argo) over de revolutie die de onconventionele Nike-manager Sonny Vaccaro ontketende door Michael Jordan over te halen om het merk Air Jordan te lanceren.

Tijden & Tickets

AIR laat zien hoe de baanbrekende samenwerking tussen de toen nog jonge Michael Jordan en de pas opgerichte basketbaldivisie van Nike tot stand kwam. Het merk Air Jordan bracht een revolutie teweeg in de sportwereld en de hedendaagse cultuur. De film toont de riskante maar carrièrebepalende gok van een onconventioneel team, de compromisloze visie van een moeder die ziet dat haar zoon een immens talent heeft en de basketballegende die de grootste aller tijden zou worden.

De film van Affleck vertelt niet zozeer het verhaal van Michael Jordans fabelachtige carrière, maar richt zich in plaats daarvan op de iconische sportschoen. In AIR speelt Matt Damon de rol van Sonny Vaccaro – de ambitieuze manager die de nog jonge Michael Jordan overhaalde om een contract bij Nike te tekenen. Daardoor veranderde Nike van het lachertje in de industrie in een van de meest succesvolle sportmerken ter wereld.

Ben Affleck, VS, 2023, 112 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Matt Damon, Jason Bateman, Ben Affleck, Chris Messina, Viola Davis, Damian Young..