Play

After Love

Intrigerend Brits psychologisch drama over een vrouw die na de dood van haar man een opzienbarende ontdekking doet. Joanna Scanlan won de BAFTA voor beste actrice.

Tijden & Tickets

Hoofdpersonage van AFTER LOVE is beginzestiger Mary Hussain. Ooit bekeerde Mary zich tot de islam om met haar grote liefde, veerbootkapitein Ahmed, te kunnen trouwen. Jarenlang leiden ze samen een tevreden bestaan aan de Britse kust, totdat Ahmed plotseling getroffen wordt door een dodelijke hartaanval. Bij het doorlopen van Ahmeds papieren staat Mary nog een schok te wachten: in Ahmeds portefeuille vindt ze een foto van een vrouw. Mary reist naar Calais om verhaal te halen, maar de ontmoeting met deze Geneviève kent een onverwacht verloop.

AFTER LOVE heeft iets van een thriller, maar is ook een boeiend portret van twee contrasterende vrouwenlevens en een huwelijk op basis van culturele assimilatie. De film ging in première tijdens de Semaine de la Critique in Cannes en ontving vier BAFTA-nominaties (de Britse Oscars).

Aleem Khan, VK, 2020, 89 min. Engels, Frans, Arabisch & Urdu gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Joanna Scanlan, Nathalie Richard, Talid Ariss, Nasser Memarzia, Sudha Bhuchar.