Play

Adieu Monsieur Haffmann

Psychologisch oorlogsdrama over een Joodse juwelier die zijn winkel noodgedwongen aan een medewerker overdraagt, zodat hij er zelf kan onderduiken.

Tijden & Tickets

Parijs, 1942. De joodse juwelier Joseph Haffmann weet nog net zijn familie de grens over te smokkelen en zijn zaak tijdelijk over te dragen aan zijn werknemer François Mercier, maar voor hemzelf blijkt vluchten te laat. Noodgedwongen duikt hij onder in zijn eigen kelder. Hij raakt compleet afhankelijk van de welwillendheid van Mercier en diens vrouw, die niet alleen met lichte tegenzin voor hem zorgen, maar zich ook dreigen te verliezen in de kansen die de nieuwe situatie voor hen schept. Naarmate de tijd vordert, komen de onderlinge spanningen op scherp te staan.

ADIEU MONSIEUR HAFFMANN is gebaseerd op een gelijknamig toneelstuk, in 2016 geschreven door Jean-Philippe Daguerre en geïnspireerd op ware gebeurtenissen.

Fred Cavayé, Frankrijk, 2021, 115 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Daniel Auteuil, Gilles Lellouche, Sara Giraudeau.
Adieu Monsieur Haffmann ps 1 jpg sd low 623d8476de422