Play

Adam

Ontroerende debuutfilm waarin een alleenstaande moeder in een bakkerij in Casablanca onderdak biedt aan een ongehuwde zwangere vrouw.

Tijden & Tickets

Het is een gevoelig onderwerp dat de Marokkaanse filmmaakster Maryam Touzani in haar debuut aan de orde stelt: de maatschappelijke positie van ongehuwde zwangere vrouwen in de Arabische wereld. Op subtiele en ingetogen wijze toont ze twee vrouwen die elkaar een toekomst bieden.

De zwangere, ongetrouwde Samia is op zoek naar een dak boven haar hoofd en klopt aan bij Abla, weduwe en alleenstaande moeder van de achtjarige Warda en uitbaatster van een kleine bakkerij. Zij biedt Samia onderdak, op voorwaarde dat ze binnen een paar dagen vertrekt. Maar Samia blijkt een welkome kracht en haar gebakjes vinden gretig aftrek bij de buurtbewoners. Naarmate de vrouwen meer samenwerken, wordt hun band sterker en leren ze elk op hun eigen manier om te gaan met hun verleden.

Maryam Touzani, Marokko, Frankrijk, België, 2019, 98 min. Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Lubna Azabal, Douae Belkhaouda, Nisrin Erradi, Aziz Hattab, Hasna Tamtaoui.
Adam Ps 1 Jpg Sd Low 200602 134602 9268 1591098361