Play

ABBA: The Movie | Fan Event - Engels ondertiteld

Klassieke, digitaal gerestaureerde film waarin ABBA wordt gevolgd tijdens een tournee door Australië. Inclusief leuke extra’s zoals een songtekstvideo voor de ultieme singalong.

De kaartverkoop start op 16 augustus.
Tijden & Tickets

Op het hoogtepunt van hun roem volgde regisseur Lasse Hallström (CHOCOLAT) de Zweedse popsensatie ABBA tijdens een hysterische tour door Australië. Te zien zijn backstage beelden en volledige uitvoeringen van grote ABBA-hits als DANCING QUEEN, SOS, NAME OF THE GAME en WATERLOO. Maar dat is niet alles. De subplot van deze cultklassieker vertelt het verhaal van een radio-dj die een interview met de band probeert te regelen, maar constant dwars wordt gezeten door een toegewijde bodyguard van de band. Als de deadline nadert, verwordt zijn queeste steeds meer tot een slapstickachtige mix van blunders en toevalligheden. Leuk feitje: de leden van ABBA waren niet op de hoogte van dit fictie-element.

En er is nog meer. Deze geremasterde release van ABBA: THE MOVIE is een fan event en bevat vele exclusieve extra's, waaronder een blik achter de schermen bij het drukbezochte ABBA: Voyage concert in Londen, beelden van het ABBA Museum in Stockholm én tekstvideo's van enkele hits voor een massale singalong. Wees gewaarschuwd: je zult na afloop weer een paar dagen ABBA-klassiekers neuriën.

Lasse Hallström, Zweden, Australië, 2023, 120 min. Engels & Zweeds gesproken, Engels ondertiteld. Met Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog..