Play

A White, White Day

IJslands drama over een gepensioneerde politieagent die na de dood van zijn vrouw geobsedeerd raakt door de gedachte dat zij een verhouding had.

Tijden & Tickets
De vrouw van de gepensioneerde politieagent Ingmundur is twee jaar geleden in een eigenaardig ongeluk overleden. Hij vindt troost in de renovatie van zijn huis en het samenzijn met zijn kleindochter. Gevoelens van verdriet gaan over in wraak als hij het vermoeden krijgt dat iemand uit het dorp een verhouding had met zijn vrouw.

‘De doden spreken met ons, als de witte mist en het landschap in elkaar over lijken te gaan’. De openingszin van de tweede film van de schrijver/filmmaker Palmason – een IJslands gezegde – geeft de ingrediënten voor dit drama treffend weer. Sterk acteerwerk van Ingvar Sigurðsson, die in Cannes voor zijn vertolking bekroond werd. Het overweldigende adembenemende landschap doet de rest in dit portret van onmetelijke liefde, rouw, en wraak. (ej)

Hlynur Palmason, IJsland, Denemarken, Zweden, 2019, 109 min. IJslands gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Ingvar Sigurdsson, Ída Mekkín Hlynsdóttir, Hilmir Snær Guðnason, Sara Dögg Ásgeirsdóttir, Björn Ingi Hilmarsson.
A White White Day Ps 1 Jpg Sd Low 8374 1579011300