Play

A Tale of Three Sisters

Sprookjesachtig familiedrama over drie zussen uit een klein Turks bergdorpje die zich ieder op hun eigen manier aan tradities proberen te ontworstelen.

Tijden & Tickets

Şevket heeft zijn drie dochters – Reyhan, Nurhan en Havva – ondergebracht bij welgestelde families. Ze worden echter stuk voor stuk teruggestuurd naar hun vaders huisje in de bergen van Anatolië. De jongste omdat het kind waarop ze paste is gestorven, de middelste omdat ze zich brutaal zou gedragen. De oudste dochter woont al weer een tijdje bij haar vader in wegens haar zwangerschap. Ze zijn terug bij af en Şevket is te arm om zijn dochters te onderhouden. Beroofd van hun dromen over een beter leven, zoeken de zussen steun bij elkaar.

In Turkije is het al sinds jaar en dag zo dat meisjes uit arme plattelandsgezinnen in huis worden genomen door rijkere families, onder het mom van liefdadigheid. Deze ‘pleegkinderen’ kwamen echter vooral goed van pas als huishoudelijke hulp. Het overkwam de moeder van regisseur Emin Alper. A TALE OF THREE SISTERS is zowel een betoverend sprookje als een rauw realistisch drama en won de prijs voor Beste Regie en de CICAE Art Cinema Award op het filmfestival van Sarajevo.

Emin Alper, Turkije, 2019, 108 min. Turks gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Cemre Ebuzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Müfit Kayacan, Kayhan Açikgöz.