Play

A Private War

Meeslepend drama gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een van de meest gevierde oorlogsverslaggevers van deze tijd: Marie Colvin. Met een glansrol voor Rosamund Pike, die de journalist in al haar gedrevenheid verbeeldt.

Tijden & Tickets

Als oorlogscorrespondent voor o.a. The Sunday Times volgt Marie Colvin haar eigen koers. Ze blijft niet netjes achter de linies, maar dringt door tot de heetste kern van brandhaarden als Oost-Timor, Libië en Tsjetsjenië. Ze legt er het vuur aan de schenen van dictators en rebellenleiders, maar brengt ook persoonlijk leed aan licht. Samen met oorlogsfotograaf Paul Conroy begint ze aan misschien wel de gevaarlijkste opdracht van hun leven in de belegerde Syrische stad Homs.

Colvin is een van de meest gevierde oorlogsverslaggevers van onze tijd. Ze werd gedreven door een journalistiek oergevoel: waarheidsvinding met een stevige dosis humanisme. Ondanks de grote offers die haar werk vroeg, bleef ze haar missie volgen – zelfs daar waar anderen haar niet durven te volgen.

Matthew Heineman, VS, 2018, 110 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Rosamund Pike, Jamie Dornan, Tom Hollander, Stanley Tucci.