Play

A Matter of Trust

Deense ensemblefilm met Trine Dyrholm – de grande dame van de Deense cinema – over een doodgewone nazomerdag waarop de levens van vijf mensen totaal op hun kop worden gezet.

Tijden & Tickets

Tijdens een repatriëringsvlucht van Denemarken naar Afghanistan wordt de toewijding van een arts aan de eed van Hippocrates op de proef gesteld. Een jonge student zoekt troost bij zijn leraar Engels na een wrede gebeurtenis op school. Op een begrafenis stelt een zwangere vrouw zich vragen over het mysterieuze verleden van haar man. In een Airbnb beginnen twee getrouwde mensen een affaire. En tijdens een dag op het strand wordt de band tussen een moeder en haar dochter op de proef gesteld. Vijf verhalen, die ingaan op verschillende aspecten van zorg, bedrog en liefde in moderne relaties. Vertrouwen – en het verlies daarvan – blijkt het centrale thema in alle verhalen.

Annette K. Olesen, Denemarken, 2022, 105 min. Deens gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Trine Dyrholm, Jakob Cedergreen, Sofie Juul Blinkenberg, Ellen Rovsing Knudsen, Morten Hee Andersen..