Play

A Man of Integrity - Engels ondertiteld

A Man of Integrity is een intens drama over corruptie en onrecht dat in het geheim gefilmd werd in het noorden van Iran. Winnaar van de Un Certain Regard Award tijdens het filmfestival in Cannes.

Tijden & Tickets

N.B. Deze versie is Engels ondertiteld. Voor de Nederlands ondertitelde versie klik hier.

Reza woont op het platteland met zijn vrouw en zoon. Hij kweekt vissen en zij werkt op een meisjesschool. Ze proberen het hoofd boven water te houden, maar een groot bedrijf heeft zijn oog op Reza’s grond laten vallen. Op alle mogelijke manieren worden ze onder druk gezet. Daarbij worden ze steeds weer geconfronteerd met het feit dat je in een corrupte samenleving geen kant op kan zonder smeergeld te betalen. Hoe kun je als fatsoenlijk mens leven in een maatschappij zonder moreel kompas?

Regisseur Mohammad Rasoulof schetst een gitzwart beeld van zijn thuisland Iran. Via hoofdpersonage Reza sijpelen autobiografische elementen de film binnen. Net als zijn bekendere collega Jafar Panahi maakt Rasoulof zijn films clandestien, omdat de Iraanse overheid hem een beroepsverbod heeft opgelegd. Net als Reza weet hij hoe moeilijk het is om trouw te blijven aan je principes onder een autoritair regime.

Mohammad Rasoulof, Iran, 2017, 117 min. Engels & Perzisch gesproken, Engels ondertiteld. Met Reza Akhlaghirad, Soudabeh Beizaee, Nasim Adabi, Zeinab Shabani, Missagh Zareh.