Play

A Little Life (Een Klein Leven): West End Edition – Engels ondertiteld

Videoregistratie van de theatervoorstelling gebaseerd op de bestseller van Hanya Yanagihara, opgenomen in The Savoy Theatre in Londen.

Tijden & Tickets

Hanya Yanagihara raakte wereldwijd miljoenen mensen met haar roman Een Klein Leven. Het verhaal draait om vier studievrienden in New York: Willem, die de ambitie heeft acteur te worden, de getalenteerde en succesvolle architect Malcolm, de excentrieke kunstenaar JB, en de teruggetrokken, raadselachtige Jude. We volgen de vier gedurende een periode van bijna veertig jaar, waarin de getroebleerde Jude een genadeloze neerwaartse spiraal doormaakt, ondanks maatschappelijke prestaties, vriendschap en liefde.

In 2018 bewerkte de Vlaamse toneelregisseur Ivo van Hove de roman naar een meeslepende theatervoorstelling. Na een uiterst succesvolle periode bij Internationaal Theater Amsterdam, verhuisde de voorstelling naar New York en Londen. Een van de voorstellingen in Londen, met een cast bestaande uit o.a. James Northon, Luke Thompson, Omari Douglas en Zach Wyatt, is te zien in deze registratie.

Ivo van Hove, VK, 2023, 220 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met James Norton, Nathalie Armin, Elliot Cowan, Luke Thompson, Omari Douglas..