Play

A Land Imagined

Sociaal-realistische film noir over een oververmoeide rechercheur in Singapore die de verdwijning van een Chinese arbeider onderzoekt. Winnaar van de Gouden Luipaard in Locarno.

NB: Deze film wordt niet dagelijks vertoond.
Tijden & Tickets

Van bovenaf gezien domineren hijskranen en bouwplaatsen in Singapore het landschap. De arbeiders zijn kleine stipjes, typerend voor hun maatschappelijke positie in de steeds maar uitdijende metropool. Terwijl de uitgebuite en rechteloze migranten helemaal niets voorstellen, werken ze wel mee aan de explosieve groei en de rijkdom van de stad. De bijna gepensioneerde rechercheur Lok komt bij zijn zoektocht naar de Chinese arbeider Wang terecht in voor hem onbekende wijken, waar mensen in armoedige pensions leven zonder hoop op ontsnapping. Zijn partner vraagt zich intussen af waarom er zoveel geld en tijd gespendeerd moet worden aan zo’n onbelangrijke zaak. De film wisselt tussen het perspectief van de rechercheur en de arbeider, beiden lijdend aan slapeloosheid en dromend van een ander leven. Als Wang in een cybercafé contact krijgt met een mysterieuze gamer gaat de film een sinistere kant op. Zijn het koortsdromen of is het een kwestie van slaapwandelen? (av)

Yeo Siew Hua, Frankrijk, Nederland, Singapore, 2018, 95 min. Bengaals, Engels & Mandarijn gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Peter Yu, Xiaoyi Liu, Yue Guo, Jack Tan, Ishtiaque Zico.