Play

A Hundred Flowers

De Japanse filmproducent en schrijver Genki Kawamura maakt zijn regiedebuut met dit intieme drama over dementie. Winnaar van de Zilveren Schelp voor beste regie in San Sebastian.

Tijden & Tickets

Op oudejaarsavond vindt Izumi zijn moeder Yuriko dwalend in het park. Na de diagnose dementie begint haar geheugen snel te vervagen. Izumi’s herinneringen aan zijn moeder staan echter in zijn geheugen gegrift. Het moment dat hij als kind dacht door zijn moeder in de steek te zijn gelaten, achtervolgt hem na al die jaren nog steeds. Terwijl Yuriko’s toestand steeds verder verslechtert, worstelt Izumi met het feit dat hij zijn moeder kwijt zal raken. Op zijn weg naar acceptatie, ontdekt hij Yuriko’s geheime verleden en wie zijn moeder eigenlijk was.

In A HUNDRED FLOWERS onderzoekt regisseur Genki Kawamura de aard van menselijke herinneringen. Waar films over dementie vaak verteld worden vanuit het perspectief van de familieleden, probeert Kawamura ons ook te laten zien hoe dementie ervaren wordt door de patiënt zelf, vergelijkbaar met wat Florian Zeller deed in THE FATHER.

Genki Kawamura, Japan, 2023, 104 min. Japans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Mieko Harada, Yuka Itaya, Misuzu Kanno, Yumi Kawai, Yukiya Kitamura..