Play

A Ciambra

Coming of age-drama. Na de arrestatie van zijn vader en oudere broer neemt een veertienjarige straatschoffie de zorg voor zijn familie op zich.

Tijden & Tickets

Voor hulp kan hij terecht bij Ayiva, een immigrant uit Afrika die als een tweede vader voor hem is. Als de man in huis leert Pio al snel dat familiebanden een belangrijke rol spelen bij de soms pijnlijke keuzes die moeten worden gemaakt.
Jonas Carpignano’s tweede speelfilm is gedraaid in Calabrië, net zoals een aantal van zijn korte films en zijn eerste speelfilm, MEDITERRANEA. Daarin had Pio Amato – thans de hoofdpersoon – al een rolletje. In A CIAMBRA speelt de hele familie Amato zichzelf. Doordat de acteurs geen professionals zijn, oogt de film authentiek. Martin Scorsese is één van de producenten van deze film, tevens de Italiaanse inzending voor de Oscar voor beste buitenlandse film. (ms)

Jonas Carpignano, Italië, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, VS, 2017, 118 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Pio Amato, Koudous Seihon, Damiano Amato, Francesco Pio Amato, Iolanda Amato.