Play

A Bigger Splash

Zinderende, sexy, zomerse thriller boordevol intense emoties, prachtige Italiaanse landschappen en onverwachte wendingen.

Tijden & Tickets

Rockster Marianne moet herstellen van een stembandoperatie en mag niet praten. Daarom wil ze samen met haar jongere vriend, documentairemaker Paul, een rustige vakantie doorbrengen op het zonovergoten Italiaanse eiland Pantelleria. Maar dat plan valt in het water als onverwacht Marianne’s ex en diens dochter Penelope opduiken. Harry is een luidruchtige driftkikker die duidelijk een verborgen agenda heeft en ook de verleidelijke Penelope laat de gemoederen hoog oplopen. Er volgt een broeierige wervelwind van jaloezie en verwijten, passie en gevaar.

A BIGGER SPLASH is losjes gebaseerd op de Franse cultfavoriet LA PISCINE (1969), met Alain Delon en Romy Schneider in de hoofdrollen. Maar Guadagnino (bekend van IO SONO L’AMORE, ook met Swinton) duikt dieper en explicieter onder de psychologische oppervlakte.

Luca Guadagnino, Italië, Frankrijk, 2015, 124 min. Engels & Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts, Dakota Johnson, Aurore Clement.
A bigger splash 51000082 ps 1 s low 6050847a876f4