Play

A Beautiful Day in the Neighborhood

Tom Hanks speelt Amerikaans televisie-icoon Mister Rogers in dit innemende biografische drama.

Tijden & Tickets

Mister Rogers is bekend van zijn ontzettend populaire kinderprogramma, dat liep van 1968 tot 2001. Meer dan welke presentator dan ook had de zachtaardige en charismatische Rogers de gave om kinderen over hun gevoelens en andere serieuze onderwerpen te laten praten. Op een dag stuurt het tijdschrift Esquire de gedegen onderzoeksjournalist Lloyd Vogel op hem af voor een kort interview. Vogel begint met het nodige cynisme, maar raakt, na meerdere gesprekken, geïntrigeerd door de kalme, ontwapenend idealistische Rogers. Een vriendschap volgt.
Net als Forrest Gump is Mister Rogers zó onschuldig, onkreukbaar en plooibaar dat het hem tot een half-mythisch figuur maakt. Met andere woorden: je kunt niet anders dan van hem houden. Deze ruimhartige rol – denk dus aan FORREST GUMP maar ook THE TERMINAL – is Tom Hanks op het lijf geschreven. Hetzelfde geldt overigens voor Matthew Rhys in de rol van harde journalist. Je zou onweer verwachten na een botsing tussen deze twee tegenpolen, maar het tegendeel blijkt waar – zoals de titel van de film al aangeeft.

Marielle Heller, VS, 2019, 109 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Tom Hanks, Matthew Rhys, Susan Kelechi Watson, Chris Cooper.