Play

3 Faces

Een verontrustende videoboodschap van een jonge aspirant-actrice die om hulp smeekt, vormt het begin van deze roadmovie van de Iraanse grootmeester Jafar Panahi (Taxi Teheran).

Tijden & Tickets

De videoboodschap is de noodkreet van de jonge Marziyeh Rezaei. Ze wil gaan studeren aan de toneelacademie in Teheran, maar krijgt geen toestemming van haar conservatieve familie. Het meisje is diep teleurgesteld, en pleegt ogenschijnlijk zelfmoord aan het einde van de video. Is het filmpje echt?

De populaire actrice Behnaz Jafari ontvangt de videoboodschap en vraagt haar goede vriend, regisseur Jafar Panahi, om hulp. Samen rijden ze naar het dorp van het meisje in de afgelegen bergen in het noordwesten van Iran, waar ze hartelijk welkom worden geheten door de inwoners. Ze ontdekken echter al snel dat traditie voor de lokale bevolking minstens zo belangrijk is als gastvrijheid.
Met 3 FACES brengt Panahi een ode aan de Iraanse cinema in het algemeen en aan zijn twee jaar geleden overleden leermeester Abbas Kiarostami in het bijzonder. De film won de prijs voor het beste scenario tijdens het filmfestival in Cannes. (mv)

Jafar Panahi, Iran, 2018, 100 min. Perzisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Behnaz Jafari, Jafar Panahi, Marziyeh Rezaei, Maedeh Erteghaei, Narges Delaram.
3 Faces Ps 1 Jpg Sd Low 3044 1531817527