Play

3 Days in Quiberon

De beroemde en getroebleerde actrice Romy Schneider geeft in een kuurhotel aan de Bretonse kust haar laatste interview, terwijl vriendin Hilde haar probeert te beschermen tegen teveel openhartigheid.

Tijden & Tickets

Romy Schneider overleed in 1982 op 43-jarige leeftijd aan een hartaanval. Beroemd geworden door de mierzoete en romantische filmreeks Sissi, ontpopte ze zich later tot een fenomenaal actrice in diverse Franse karakterrollen. Schneider leidde een turbulent leven vol dramatische gebeurtenissen, waarvoor ze troost zocht in onder meer drank. In 1981 probeert ze in een kuurhotel aan de Bretonse kust weer greep te krijgen op haar leven. Dan arriveren een journalist en een fotograaf, tevens ex-geliefde, voor een reportage voor het Duitse weekblad Stern. Ook vriendin Hilde checkt in om haar deze dagen bij te staan. Zo ontspint zich gedurende drie dagen en nachten een kat-en-muisspel rond de grote ster, die zich in een emotionele achtbaan bevindt.

Het interview voor Stern heeft daadwerkelijk plaatsgevonden; alleen Hilde is een verzonnen personage. Schneider wordt krachtig neergezet door Marie Bäumer, die ook nog eens opvallend veel op haar lijkt. (jc)

Emily Atef, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, 2018, 115 min. Duits, Frans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Marie Bäumer, Birgit Minichmayr, Charly Hübner, Robert Gwisdek, Denis Lavant.