Play

2046

Volmaakt gestileerde, nostalgische film over een schrijver die in een Hongkongs hotel aan een sciencefictionroman werkt en met korte affaires zijn grote liefde tracht te vergeten.

Tijden & Tickets

Hoofdpersonage in 2046 is de schrijver Chow, die werkt aan een verhaal over het leven van het mooie meisje in kamer 2046. Hij verblijft in het Oriental Hotel, waar meerdere beeldschone vrouwen zijn pad kruisen. Chow is een ladies’ man, iemand die vrouwen aantrekt en weer afstoot. Ooit was hij hopeloos verliefd, maar het einde van de betreffende relatie heeft een litteken op zijn ziel achtergelaten. Liefde is een kwestie van timing, en daarin is Chow niet erg bedreven.

2046 ademt dezelfde melancholieke sfeer als IN THE MOOD FOR LOVE. Sigarettenrook kringelt verdrietig omhoog; de fraaie latino-songs van Nat King Cole zorgen ook hier voor de muzikale omlijsting. Maar dit keer heeft Wong ook androïden en animatiescènes in de aanbieding.

Wong Kar Wai, Hong Kong, China, Frankrijk, Italië, Duitsland, 2004, 129 min. Kantonees, Japans & Mandarijn gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Tony Chiu-Wai Leung, Gong Li, Faye Wong, Takuya Kimura, Zhang Ziyi.
2046 ps 1 jpg sd low 60a78ead51337