11 Friese Fonteinen

De komst van elf fonteinen, gemaakt door elf internationale topkunstenaars, in elf Friese steden zorgt voor humoristische en confronterende situaties tussen een bevlogen kunstcurator en de nuchtere Friese bewoners.

Tijden & Tickets

In het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 worden elf fonteinen gebouwd door evenzoveel internationale topkunstenaars. Curator van het ambitieuze project is de gevierde Anne Tilroe. De film 11 FRIESE FONTEINEN laat zien hoe Tilroe de Friese bevolking enthousiast probeert te maken voor de nieuwe en spraakmakende waterkunstwerken. Autonomie van de kunstenaar en de smaak van het publiek blijken niet vanzelfsprekend samen te gaan. Lukt het Anna Tilroe om draagvlak onder de bevolking te creëren en van Friesland een niet te missen bestemming te maken voor nationale en internationale toeristen, of strandt het ambitieuze project op de nuchterheid van de Friese bewoners die hun geliefde marktplein zien verdwijnen? Cabaretier Jan Jaap van de Wal trekt Friesland in en geeft als rasechte Fries zijn humoristische commentaar op het proces.

Roel van Dalen, Nederland, 2018, 85 min. Fries gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Anna Tilroe, Jan Jaap van der Wal.