Play

Öndög

Een geestig, teder en visueel betoverend verhaal over het leven, de dood, de tijd en de liefde op de ijskoude steppen van Binnen-Mongolië.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

ÖNDÖG zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.
Een jonge politieman moet het lichaam van een overleden vrouw te bewaken. Hij krijgt gezelschap van een lepe, vrijgevochten herderin en een kameel. De herderin laat hem zien hoe je ’s nachts de wolven op afstand houdt en steekt een vuur aan tegen de kou. Alcohol helpt hen ook warm te blijven. Door haar toedoen komen de twee dichter bij elkaar.

In ÖNDÖG (Mongools voor ei) keert de Chinese regisseur Wang Quan’an terug naar de graslanden van Binnen-Mongolië, het landschap waar hij ook zijn bekendste film TUYA’S MARRIAGE (2006) situeerde. Die setting is echter veel meer dan alleen het fotogenieke decor voor ÖNDÖG; allerhande etnografische details over het leven in dit onherbergzame gebied sijpelen het verrassende verhaal binnen, dat vol komische momenten en verrassende wendingen zit. De film won de hoofdprijs van het Film Fest Gent in 2019. (mv)

Quan'an Wang, Mongolië, China, 2019, 100 min. Mongools gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Aorigeletu, Gangtemuer Arild, Dulamjav Enkhtaivan, Norovsambuu.