Play

Été 85

Zomerse en nostalgische liefdestragedie van François Ozon (Frantz, Swimming Pool) over twee jongens die tijdens hun zomervakantie in Normandië in 1985 naar elkaar toegroeien.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is thuis te zien via Picl
Tijden & Tickets

ÉTÉ 85 zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.


Meteen aan het begin van de film is duidelijk dat die om meer draait dan alleen maar om een zomerromance. Dit is de zomer waarin een smoorverliefde puber in alle opzichten zijn jeugdige onschuld verliest. Hoofdrolspeler Félix Lefebvre draagt de film als hunkerende, rouwende en door liefdesverdriet verscheurde tiener.

De lgbt-jongerenroman JE MOET DANSEN OP MIJN GRAF (DANCE ON MY GRAVE) van Aidan Chambers diende als uitgangspunt voor de negentiende speelfilm van veelfilmer François Ozon. Hij verplaatst het verhaal naar een Frans kuststadje in de zomer van 1985, de tijd van zijn eigen jeugd. Het tijdsgevoel is minutieus uitgewerkt in de setting, kleding en de gevarieerde eightiessoundtrack waarin Bananarama, The Cure, RAF en Rod Stewart elkaar afwisselen. De stokpaardjes van Ozon – seksueel verlangen, obsessie, genderfluïditeit – ontbreken uiteraard niet. (ms)

François Ozon, Frankrijk, België, 2020, 100 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Félix Lefebvre, Benjamin Voisin, Philippine Velge, Valeria Bruni Tedeschi, Melvil Poupaud.