Play

À Plein Temps

Zenuwslopend drama, dat eerder aanvoelt als een thriller, over een alleenstaande moeder die op de dag van een belangrijk sollicitatiegesprek in een race tegen de klok belandt.

Tijden & Tickets

Elke dag haast Julie zich van haar werk in een luxehotel in de drukke Parijse binnenstad terug naar het platteland om voor haar twee kinderen te zorgen. Door het onophoudelijke ritme van wassen, strijken, koken, rekeningen betalen en boodschappen doen weet de alleenstaande moeder vaak niet waar haar hoofd staat. Wanneer ze eindelijk een sollicitatiegesprek krijgt voor een baan waar ze al lang van droomt, begint het openbaar vervoer aan een landelijke staking. Het fragiele evenwicht waar ze zo hard voor gewerkt heeft, dreigt uit balans te raken. Julie begint aan een wanhopige race tegen de klok.

Regisseur Eric Gravel weet in À PLEIN TEMPS de dagelijkse handelingen van een alleenstaande moeder de enerverende spanning van een thriller mee te geven. Het hoofdpersonage Julie leeft in sneltreinvaart, niet omdat ze een spion of een CIA-agent is, maar gewoon omdat ze een alleenstaande moeder is die vecht voor een beter leven. De film ging in première tijdens het filmfestival in Venetië, waar de film werd gelauwerd met prijzen voor beste regie en beste actrice in het programmaonderdeel Orrizonti.

Eric Gravel, Frankrijk, 2022, 88 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Laure Calamy, Anne Suarez, Geneviève Mnich, Nolan Arizmendi, Sasha Lemaitre Cremaschi.