Microsculpture kindermiddag | workshop + film

In samenwerking met het Natuurhistorisch Museum organiseren we bij Lumière een kriebelige combimiddag voor kinderen vanaf 8 jaar. Eerst kijken we samen naar de spannende film Antboy, daarna gaan we aan de slag met het maken van insectrobots. Opgelet: de workshop is uitverkocht, er zijn wel nog tickets beschikbaar voor de film ANTBOY.

Special: Event
Tijden & Tickets

Momenteel kun je in het Natuurhistorisch Museum de spectaculaire tentoonstelling Mircosculpture bezoeken (https://nhmmaastricht.nl/exposities/microsculpture.html). Het is een fototentoonstelling over insecten, waarbij je de schoonheid van de natuur tot in de kleinste details kunt beleven.

Programma

Antboy 4676 1545142049
Play

Antboy 8+

Meer info

Pelle is een doodgewone jongen van 12. Tot hij op een dag gebeten wordt door een mier. Plotseling is Pelle beresterk, kan hij tegen muren omhoog klauteren, heeft een niet te stillen honger naar zoetigheid, beschikt over een geweldig reukvermogen en zijn plas lijkt wel op zoutzuur.

Special: Event

Een nieuwe superheld, ANTBOY, is geboren. Maar elke superheld heeft een aartsvijand… Pelle komt oog in oog te staan met DE VLO, een superbooswicht die zijn kracht haalt uit... bloed! Een origineel fantasy verhaal voor kinderen vanaf 8 jaar.

Ask Hasselbalch, Denemarken, 2013, 77 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling.

Tijden & Tickets

${ index | eventDay }
Orchid Cuckoo Bee Side View 181218 150824 4678 1545142104

Workshop: Maak je eigen insectrobot (UITVERKOCHT)

Meer info

Na de voorstelling van ANTBOY gaan we aan de slag met het zelf maken van kriebelbeestjes. Leeftijd 8+.

Special: Event

En weet je wat? We geven ze een stoere naam: insectorobots. Kriebelbeestjes zien er allemaal anders uit en ze bewegen ook nog eens allemaal verschillend. Hoe jouw insectorobot gaat bewegen kun je niet van tevoren weten. Dat moet je gewoon uitproberen. Een kriebelige workshop voor kinderen vanaf 8 jaar (ouders welkom).

, 2018, 90 min. , zonder ondertiteling.

Tijden & Tickets

${ index | eventDay }