Play

World Refugee Day (in samenwerking met Unicef Students)

Speciale voorstelling van de in 2016 met de Gouden Beer bekroonde documentaire Fuocoammare, in het kader van World Refugee Day.

Special: Event
Tijden & Tickets
Fuocoammare 20000378 St 2 S High 6212 1557834665

Fuocoammare - Engels ondertiteld

Speciale voorstelling van de in 2016 met de Gouden Beer bekroonde documentaire Fuocoammare, in het kader van World Refugee Day. De documentaire portretteert Lampedusa, haar inwoners en de vluchtelingen die er dagelijks aanspoelen.

Maandenlang verbleef filmmaker Gianfranco Rosi in zijn eentje op Lampedusa. Maar in plaats van zijn camera rechtstreeks op de Afrikaanse emigranten te richten, volgt Rosi een omweg: hij portretteert de inwoners van het eiland. Iedere dag zijn zij getuige van één van de grootste menselijke tragedies van onze tijd, maar tegelijkertijd gaat het dagelijks leven gewoon door. Want zelfs op een piepkleine plek als Lampedusa kunnen twee werelden naast elkaar bestaan.

Gianfranco Rosi won in 2013 de Gouden Leeuw in Venetië voor zijn documentaire SACRO GRA. Met FUOCOAMMARE won hij opnieuw de hoofdprijs van een groot filmfestival: de Gouden Beer in Berlijn. Tijdens de Berlinale sprak juryvoorzitter Meryl Streep van een ‘belangrijke, visionaire en noodzakelijke film’. (mv)

Gianfranco Rosi, Italië, Frankrijk, 2016, 108 min. Italiaans & Engels gesproken, Engels ondertiteld.