Play

Woodstock (50th Anniversary) / Uitverkocht

Intieme kijk op het muziekfestival Woodstock, dat deze zomer precies vijftig jaar geleden plaatsvond op een boerenveld in de buurt van Bethel, New York. Geniet een middag lang van deze Oscarwinnaar vol muzikale hoogtepunten en unieke sfeerbeelden, de ‘director’s cut’ duurt bijna 4 uur (inclusief pauze). Grijp je kans om de ultieme documentaire over de moeder aller festivals op groot doek te zien!

Eenmalige vertoning ter ere van 50 jaar Woodstock.
Special: Event
Tijden & Tickets
Woodstock 50Th Anniversary St 3 Jpg Sd High © 2019 Warner Bros Ent All Rights Reservedx 6536 1561120709

Woodstock (50th Anniversary)

Veel artiesten en bands die toebehoren aan de jaren zestig – Hendrix, Joplin, Santana – verkeerden in bloedvorm op het Woodstock-podium. Hun optredens zijn elektrisch geladen. Deze documentaire registreert echter vooral de menselijke hoogte- en dieptepunten van het festival.

Eenmalig

Naaktzwemmen, politieagenten die een ijsje eten, (te veel) slechte LSD, storm en modder, een tekort aan faciliteiten voor de ruim 400.000 bezoekers en de verkeersproblemen veroorzaakt door nóg minstens een miljoen aanrukkende babyboomers – WOODSTOCK is een ontroerende mozaïek van grote en kleine momenten, gevangen op bijna tweehonderd kilometer aan film.

De sixties zoals we die nu kennen, begonnen met de moord op Kennedy. De collectieve woede, liefde en passie die volgden, culmineerden op Woodstock. Na het festival zou de vlam langzaam weer uitdoven. De levens van Hendrix en Joplin eindigden vlak erna, de wond van Vietnam bleef etteren, Watergate was aanstaande; de mythische Woodstock-mentaliteit vertrok samen met de laatste bemodderde bezoekers van het festival. Gelukkig hebben we de beelden nog.

Lange film met een pauze. € 1,- toeslag

Michael Wadleigh, VS, 1970, 225 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.