I Am Greta - Engels ondertiteld (i.s.m. Unicef en UNSA)

Filmvertoning in samenwerking met Unicef en UNSA, voorafgegaan door een inleiding door Prof. Dr. Pim Martens, professor aan het Maastricht Sustainability Institute (voertaal: Engels).

Special: Event
Tijden & Tickets
I Am Greta St 3 Jpg Sd High 10133 1600248146

I Am Greta - Engels ondertiteld

Persoonlijke en intieme documentaire waarin tiener-activiste Greta Thunberg wordt gevolgd tijdens haar wereldwijde kruistocht voor het klimaat.

Deze film is Engels en Zweeds gesproken en Engels ondertiteld.

In augustus 2018 begint Greta Thunberg, een 15-jarige scholiere in Zweden, een schoolstaking voor het klimaat. Haar vraag aan volwassenen: als jullie je niet bekommeren om mijn toekomst op aarde, waarom zou ik dan nog naar school moeten gaan? Binnen enkele maanden groeit haar staking uit tot een wereldwijde beweging. Greta, een rustig Zweeds meisje in het autismespectrum, is nu een wereldberoemde activist.
Filmmaker Nathan Grossman volgt Greta al vanaf haar schoolstaking in Stockholm en documenteert haar missie om de wereld de urgentie van de klimaatcrisis te laten inzien. I AM GRETA laat het persoonlijke verhaal achter de bekende nieuwsfeiten zien; een ontroerend, soms tragisch maar ook inspirerend verhaal over een koppig en intelligent meisje dat het van de Zweedse schoolbanken tot in de vergaderzaal van de Verenigde Naties schopt.

Deze voorstelling is in samenwerking met Unicef en UNSA en wordt voorafgegaan door een inleiding (voertaal: Engels).

Nathan Grossman, Zweden, 2020, 102 min. Engels & Zweeds gesproken, Engels ondertiteld.